Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση και βιογραφικά των υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Παρουσίαση και βιογραφικά των υποψηφίων
της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
Κέρκυρα 07/09/2015
 
Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7/9 η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας.

Παρουσιάζοντας τον συνδυασμό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Διονύσης Στραβοράβδης, ανέφερε:

Σήμερα παρουσιάζουμε τους υποψήφιους και υποψήφιες που συγκροτούν τον συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας. Ένα ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές ανοιχτές διαδικασίες, μέσα από Ανοιχτή Συνέλευση. Έτσι ακριβώς όπως φιλοδοξούμε και στοχεύουμε να λειτουργεί ο νεοσύστατος πολιτικός μας φορέας, ο οποίος συγκροτείται και «χτίζεται εν κινήσει», ταυτόχρονα με τον εκλογικό μας αγώνα και μέσα απ’ αυτόν.

Στις δύο αυτές εβδομάδες ενός δύσκολου προεκλογικού αγώνα που έχουμε μπροστά μας, το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα φτάσει σε κάθε γωνιά, στην Πόλη και τα χωριά, στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά, θα φτάσει και στην κάλπη, στην κάλπη αυτή στην οποία ο κερκυραϊκός λαός εκφράστηκε μ’ ένα εντυπωσιακό 72% ΟΧΙ κατά το πρόσφατο δημοψήφισμα.

Το ψηφοδέλτιό μας, δεν μπορεί παρά να έχει σταθερή αναφορά στο ΟΧΙ του ελληνικού και του κερκυραϊκού λαού. Το ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην ανεργία, ΟΧΙ στη θηλιά του χρέους, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ΟΧΙ στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, ΟΧΙ στο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, ΟΧΙ στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στην ταπείνωση της αξιοπρέπειας ενός λαού. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ το υπερασπίστηκε έξω και μέσα στη Βουλή, με σταθερότητα και συνέπεια, δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι στις εκλογές δεν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διαφορετικά κόμματα που διαγκωνίζονται ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής των μνημονιακών πολιτικών, αλλά να ανοίξουμε το δρόμο και να ισχυροποιήσουμε τον αγώνα για μια πολιτική αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τα μνημόνια και τη λιτότητα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σήκωσε επάξια το βάρος αυτής της μάχης, και επάξια βεβαίως βρίσκεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο Στέφανος Σαμοΐλης.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν εκφράζει απλώς αντίθεση σε, αυτοδύναμες ή συμμαχικές, κυβερνήσεις μνημονιακού χαρακτήρα και μνημονιακού προγράμματος. Εκφράζει την ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού λαϊκού αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού και πατριωτικού μετώπου που θα παλέψει για την ακύρωση των μνημονίων, την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και την μέχρι τέλους υπεράσπιση του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού. Το αναγκαίο αυτό μέτωπο εκφράζεται και εκπροσωπείται στη ψηφοδέλτιό μας με δυο ανθρώπους της νέας γενιάς, επιστήμονες, μαχητικούς, με συνδικαλιστική δράση στο χώρο τους και έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία: τον Λευτέρη Μαρκάτη στην 2η θέση του ψηφοδελτίου και τον Γιώργο Βούλγαρη στην 4η θέση.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ακουμπά στο χώρο της εργασίας, στους ανθρώπους που επλήγησαν και πλήττονται σκληρότατα από τις πολιτικές της λιτότητας, στους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, που βρέθηκαν απολυμένοι, που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους στην εργασία, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις σκληρές συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία, που μοχθούν στην αγροτική παραγωγή και στο χωράφι. Έτσι, βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό μας δυο τέτοιοι άνθρωποι: η Λίτσα Αλεξάκη στην 3η θέση του συνδυασμού και ο Σπύρος Αρμενιάκος (Βίτος) στην 5η θέση.

Είμαστε αισιόδοξοι για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του εκλογικού μας στόχου, που είναι η εκλογή βουλευτή της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην Κέρκυρα.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Νεολαίας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Βαγγέλης Καποδίστριας.
 
Σαμοΐλης Στέφανος
του Κωνσταντίνου-Νικολάου
Γεννήθηκε το 1955 στην Λευκίμμη Κέρκυρας. Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Γένοβας Ιταλίας.
Από το 2011 έως 2012 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας, επικεφαλής της παράταξης "ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα".
Εξελέγη Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και στις επαναληπτικές του Ιουνίου 2012, και επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Διετέλεσε μέλος της  Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και, από Ιανουάριο έως Ιούλιο 2015, Πρόεδρός της.
Σεβόμενος την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ψήφισε ΟΧΙ στα μνημόνια και στα “προαπαιτούμενα” νομοσχέδια, παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ένας από τους 25 Βουλευτές που συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
 
Μαρκάτης Ελευθέριος
του Σπυρίδωνος
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.
Είναι ειδικευόμενος γιατρός πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ).
Έχει ενεργή συμμετοχή σε μια σειρά τοπικά κινήματα στο χώρο της Υγείας, στις πρωτοβουλίες ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και πολιτική-κινηματική δράση στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Έχει συμμετοχή στους αγώνες της νέας γενιάς, ενάντια στην πανεπιστημιακή αναδιάρθρωση του «άρθρου 16», στον Δεκέμβρη του «08» και στο «Κίνημα των Πλατειών», στην ιδεολογική αναζήτηση μιας σύγχρονης ανατρεπτικής Αριστεράς.
 
Αλεξάκη Ευαγγελία
του Νικολάου
Γεννήθηκε στη Λέσβο το 1957. Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα από   το 1974 .Παντρεμένη με τον Μάκη Αλεξάκη, έχουν δύο παιδιά   που ασχολούνται με τον πολιτισμό στον εικαστικό χώρο.
Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας. Με τον κλάδο της να αποτελεί ένα από τα πρώτα θύματα της μνημονιακής πολιτικής, βρέθηκε πριν δύο χρόνια σε διαθεσιμότητα. Συνέβαλε στην οργάνωση του κλάδου, στην αγωνιστική και ακτιβιστική δράση, ως μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνημα εργαζομένων γυναικών μετά την μεταπολίτευση. Το κίνημα των καθαριστριών πέρασε τα σύνορα της χώρας και η Ευαγγελία Αλεξάκη, καλεσμένη εργατικών συνδικάτων και κινημάτων, μετέφερε το μήνυμα του αγώνα αυτού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο οργανωμένος ταξικός και συλλογικός αγώνας των καθαριστριών έφερε την δικαίωση και τη νίκη, ενάντια στα μνημόνια και τους ντόπιους υπηρέτες τους. Σήμερα, ακολουθώντας το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της 5/7/15 και αρνούμενη την υποταγή στο ντόπιο και ξένο κατεστημένο, στρατεύεται στη μόνη αντιμνημονιακή προοδευτική δύναμη, την ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
 
Βούλγαρης Γεώργιος
του Πέτρου
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1982. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός.
Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Παν/μίου Πατρών από το 2005. Το 2010 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιστορία της Πόλης και της κτηριοδομίας μετά τον 16ο αιώνα, στην κατεύθυνση των τεχνικών επεμβάσεων. Την περίοδο 2007-2011 σπούδασε Πληροφορική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Κέρκυρας.
Είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.
 
Αρμενιάκος (Βίτος) Σπυρίδων
του Γεωργίου
Γεννήθηκε στον Άγιο Ματθαίο Κέρκυρας το 1962.
Το 1979 εντάχθηκε στην «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος», όπου διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας και Γραμματέας του. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού, κατόπιν στο ΚΚΕ εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά και στην ΑΚΟΑ. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μέλος της Γραμματείας της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και Αναπληρωτής Συντονιστής.
Είναι αντιπρόσωπος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου, και προπονητής ποδοσφαίρου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου