Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο αγώνας συνεχίζεται.
Δηλώσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κέρκυρα 21/09/2015

Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί σε μια μνημονιακή βουλή. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΟΧΙ, οι δυνάμεις της αντίστασης, δεν θα έχουν έκφραση στη νέα βουλή. Το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει αναντιστοιχία με το ΟΧΙ που πρόσφατα εξέφρασε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα, το ΟΧΙ της υπερηφάνειας και της αντίστασης.

Η οργή και η απογοήτευση των πολιτών οδήγησε σε πρωτόγνωρη αποχή, που δείχνει την απαξίωση των πολιτών απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που οδηγεί τη ζωή του στη λαιμητόμο. Ακόμη χειρότερα, ένα 7% των ψηφοφόρων οδηγήθηκε στην κάλπη της Χρυσής Αυγής, του νεοφασισμού και του σκοταδισμού, δίνοντας στην Κέρκυρα βουλευτική έδρα στους νεοναζί!

Η Ελλάδα θα έχει αύριο μνημονιακή κυβέρνηση, που θα εκτελέσει πιστά το μνημονιακό πρόγραμμα και θα οδηγήσει τη χώρα μας σε έναν κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.

Διεκδικήσαμε η φωνή της Λαϊκής Ενότητας, η φωνή των λαϊκών συμφερόντων, να είναι παρούσα στη νέα Βουλή. Η φωνή αυτή ήταν, είναι και θα είναι παρούσα στα κινήματα, στους σκληρούς ταξικούς και λαϊκούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

·         Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έδωσε έναν άνισο αγώνα, με πίστη, με συνέπεια, με ανιδιοτέλεια. Ιδιαίτερα για την Κέρκυρα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη, τους φίλους, τους αγωνιστές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για τον μεγάλο αγώνα τους, που μας έφερε να έχουμε ως ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό πανελλαδικά. Τον αγώνα αυτόν θα τον συνεχίσουμε, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γιατί οι αρχές μας ανταποκρίνονται στα θέλω του λαού, στα οράματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της δημοκρατίας.

·         Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ υπερασπίστηκε μέσα και έξω από τη Βουλή την ελπίδα, το δίκιο, την εναλλακτική πρόταση για να βγει η χώρα από την κρίση, για έξοδο από τα μνημόνια και την λιτότητα, για παραγωγική ανασυγκρότηση. Τις θέσεις αυτές θα συνεχίσουμε να τις εκφράζουμε, να τις υπερασπιζόμαστε, να τις κάνουμε κτήμα και δύναμη του λαού, των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, της χειμαζόμενης κοινωνίας.

·         Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα είναι και αύριο εδώ, στην πρώτη γραμμή, για τον αγώνα που πρέπει να δοθεί με συνέπεια και σταθερότητα. Θα είμαστε εδώ, στην αναγκαία προσπάθεια για την συγκρότηση ενός πλατιού αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, λαϊκού και πατριωτικού μετώπου, για μιαν άλλη πορεία της χώρας μας.

Είμαστε σε πόλεμο με τα μνημόνια, και ο πόλεμος αυτός έχει πολλές μάχες. Ο πόλεμος για τα λαϊκά συμφέροντα συνεχίζεται, και δεν μπορεί παρά να έχει ως νικητή τον λαό.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου