Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πρώτο σχόλιο για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας: Πρώτο σχόλιο για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Κέρκυρα 06/10/2015

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναγνώστηκαν στη Βουλή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν παρά μια έκθεση ιδεών, πλήρης γενικόλογων εξαγγελιών κατά της διαπλοκής που όμοιες, αόριστα και αποπροσανατολιστικά, έχουν κάνει, χωρίς αντίκρυσμα, όλοι οι προκάτοχοι του.
Πίσω από τέτοιου χαρακτήρα εξαγγελίες, επιχειρείται να κρυφτούν ή να εξωραϊστούν τα 48 νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα που έχουν συνομολογηθεί στο Eurogroup. Τα εκατοντάδες άλλα “προαπαιτούμενα” που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση. Η προωθούμενη αδίστακτη επιχείρηση σφαγιασμού των συντάξεων και φορολεηλασίας σε βάρος αγροτών και επαγγελματιών. Ο προϋπολογισμός για το 2016, που περιέχει νέα βάρη για τον λαό ύψους 6,5 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αθέτηση των δεσμεύσεων του λαϊκού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, και με την ψήφιση, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, του νέου καταστροφικού μνημονίου, έχει απολέσει πλήρως την πολιτική αξιοπιστία της. Και η απώλεια της πολιτικής της αξιοπιστίας επιτείνεται όταν, τη στιγμή που ξεπουλά το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα αεροδρόμια της χώρας και διαλύει τη ΔΕΗ, δωρίζοντας τους πελάτες και τη φτηνή παραγωγή της σε ιδιωτικά συμφέροντα, τη στιγμή που υποθηκεύει δημόσια περιουσία ύψους δεκάδων δισ. ευρώ, εμφανίζεται, τάχα, ως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που θέλει να αποτρέψει το ξεπούλημα της χώρας!
 
Στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει καμία αναφορά για διαγραφή – κούρεμα χρέους, καμία αναφορά στο κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές κατοχικές επανορθώσεις, επί των οποίων προσωπικά ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις για τη διεκδίκηση τους.

Το Γραφείο Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου