Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στο δρόμο του Νοέμβρη ΄73 - εμπρός για τα δικά μας τα Πολυτεχνεία!

Στο δρόμο του Νοέμβρη ΄73 - εμπρός για τα δικά μας τα Πολυτεχνεία!

Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 παραμένει επίκαιρο. Ιδιαίτερα φέτος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου προσπαθεί κυριολεκτικά να βάλει τη χώρα στο «γύψο».

Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση  της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής  και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Είναι η σύγχρονη μάστιγα για τον ελληνικό λαό. Το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή των λαών.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά τα μνημόνια είναι το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις των δανειστών, επιταχύνει την εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών. Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προβλεπόμενη νέα επίθεση με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν την πραγματικότητα και το μέλλον που προετοιμάζουν. Η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται. Τα κενά στα σχολεία της χώρας παραμένουν ακάλυπτα, πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων μένουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να απειλούνται με λουκέτο. Λιμάνια, αεροδρόμια ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας θα είναι πραγματικότητα μετά την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Το κεφάλαιο σήμερα επιχειρεί να πάρει από το λαϊκό κίνημα την ιστορική ρεβάνς. Καταργεί  κοινωνικές  κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνει  την δημοκρατία, τσαλακώνει την εθνική  και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνει τη φτώχεια τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση χρειάζεται επειγόντως  η ενίσχυση της λαϊκής πάλης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να σταματήσει η νεοφιλελεύθερη-καπιταλιστική  και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για να χτυπηθεί η Ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, για να αντιμετωπιστεί   το κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η πάλη ενάντια στα μνημόνια και στην συνολική πολιτική που εκπορεύεται από αυτά, όχι μόνο είναι επίκαιρη αλλά παίρνει και πιο βαθιά χαρακτηριστικά. Ο αντιμνημονιακός αγώνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την χρονική στιγμή, είναι ο πιο αποτελεσματικός και πραγματικός αντικαπιταλιστικός αγώνας, καθώς τα μνημόνια είναι η μορφή με την οποία ο καπιταλισμός αναπαράγεται και αναζητεί διέξοδο από την βαθειά κρίση του στη χώρα μας και στον φτωχό Ευρωπαϊκό Νότο.

Η ευρωζώνη, η ΕΕ, το ΔΝΤ οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις  επιδιώκουν να επιβάλουν συνθήκη έκτακτης ανάγκης, δραματικού περιορισμού των ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων  και θεαματικής αύξησης της εκμετάλευσης των εργαζομένων.
 
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ισοπεδώνουν χώρες, δημιουργούν  τεράστια προσφυγικά ρεύματα και οπλίζουν το χέρι  των φανατικών ομάδων που  σπέρνουν τον τρόμο  στην Μέση Ανατολή  και στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το λουτρό αίματος στο Παρίσι.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στις πιο δύσκολες και σκληρές συνθήκες μιας δικτατορίας, που φαινόταν παντοδύναμη και ανίκητη. Έτσι και τώρα, σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες, μετά από εκλογές, που οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παρότι φαίνεται ότι το μνημονιακό πολιτικό σύστημα σταθεροποιήθηκε και ότι είναι ανίκητο, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Ο αντίπαλος όσο και να φαίνεται δυνατός, δεν μπορεί να μείνει αλύγιστος στην αποφασιστικότητα και την ενότητα ενός λαού που διεκδικεί «ψωμί» κι «ελευθερία» κι έχει βροντοφωνάξει ΟΧΙ στην λιτότητα – ΟΧΙ στα μνημόνια – ΟΧΙ στην υποτέλεια – ΟΧΙ στην υποταγή.

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καλεί τον κερκυραϊκό λαό να συνεχίσει  με μεγαλύτερη ένταση και μαζικότητα τον  αντιμνημονιακό αγώνα του, για  την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών  της κυβέρνησης, για  μια πραγματικά  ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την πραγματική κατοχύρωση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Για την απαλλαγή από τα μνημόνια και το βραχνά του χρέους, για την έξοδο από την ευρωζώνη ,τη σύγκρουση με την  ΕΕ και την ανατροπή της. Για τον  προοδευτικό παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό  μετασχηματισμό  προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και με σοσιαλιστική προοπτική. Με πρωταγωνιστή τη νεολαία, τους εργαζομένους, το λαό και το μαζικό αγώνα για την ανατροπή.

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καλεί τη νεολαία, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εργάτες, τους αγρότες, τον λαό να πάρουν στα χέρια τους αυτόν τον αντιφασιστικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιμνημονιακό δημοκρατικό αγώνα και να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά σε πορεία στις 17/11/15 με προσυγκέντρωση στις 7μμ στο προαύλιο του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εμπρός για τους αγώνες και τις εξεγέρσεις της εποχής μας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου