Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Περιοδεία στελεχών της Λαϊκής Ενότητας στη σεισμόπληκτη Λευκάδα.

Περιοδεία στελεχών της Λαϊκής Ενότητας στη σεισμόπληκτη Λευκάδα.

Κέρκυρα 19/11/2015

Περιοδεία στην Λευκάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 18/11 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί στις 17 Νοεμβρίου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης, τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Τάσσος, Χρήστος Παπαδόπουλος και η γραμματεία Λευκάδας της Λαϊκής Ενότητας.

Το κλιμάκιο είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ιονίων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας κ. Θεόδωρο Χαλικιά, από τους οποίους και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επιπτώσεις του σεισμού στις υποδομές, τα δίκτυα, τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, καθώς και για τις προτάσεις της Περιφέρειας Ιονίων προς την κυβέρνηση. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε στο Δήμο Λευκάδας με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φίλιππα, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Δήμου Λευκάδας. Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες καθώς και την υποστήριξή τους στα αιτήματα προς την κυβέρνηση των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας επισκέφτηκε τον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Αγίου Νικήτα που έχει κλείσει από τις κατολισθήσεις, το λιμάνι της Λυγιάς που πλήγηκε από το σεισμό, το Νυδρί και τη Βασιλική όπου έχει πληγεί το λιμάνι, και συνομίλησε με τους κατοίκους και εργαζόμενους στο λιμάνι της Βασιλικής.

Επειδή οι ζημιές από τους σεισμούς εκτείνονται σε όλη την Λευκάδα, η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί  ελάχιστη υποχρέωση της κυβέρνησης να κηρυχθεί άμεσα όλη η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ως σεισμόπληκτη, ώστε να τύχει της ανάλογης κρατικής αρωγής. Να αποζημιωθούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις όπως με τον σεισμό της Κεφαλονιάς το 2014. Να γίνει άμεση αποτίμηση του συνόλου των ζημιών, που είναι μεγάλες, και να δρομολογηθούν άμεσα τα έργα ανακατασκευής της υποδομής, των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου