Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Νέος σφαγιασμός συντάξεων, νέα φορολεηλασία, νέο εφεδρικό Μνημόνιο!

Νέος σφαγιασμός συντάξεων, νέα φορολεηλασία, νέο εφεδρικό Μνημόνιο!

Κέρκυρα, 21/04/2016

Διπλά εκτρωματικό, αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση οδηγεί σε νέο σφαγιασμό των συντάξεων και σε νέα φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων.

Τα προβλεπόμενα μέτρα, με περικοπές συντάξεων 1,8 δις και νέα επαχθή φορολογικά βάρη 3,6 δις, πλήττουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα και τα χαμηλά εισοδήματα. Είναι μάλιστα βέβαιο ότι αυτά που τελικά θα ψηφιστούν θα είναι ακόμα χειρότερα, μετά την παρέμβαση των δανειστών. Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά αποδεχτεί ένα νέο, εφεδρικό Μνημόνιο, με πρόσθετα μέτρα ύψους 3,7 δις (!) για τη διασφάλιση των πιστωτών και της ελίτ της Ευρωζώνης, σε βάρος του ελληνικού λαού.

·        Όσον αφορά το ασφαλιστικό, προβλέπεται ακόμα μικρότερη εθνική σύνταξη, κυριολεκτικά πείνας (345 ευρώ στα 15 χρόνια ασφάλισης και 384 στα 20 χρόνια), σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 31/12/2019 για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους, σφαγιαστικές μειώσεις 20-30% στις κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων, μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις των νυν συνταξιούχων, μειώσεις μέχρι 20% σε νέες, αλλά και μέχρι 40% σε καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φορολογική αφαίμαξή τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και την ανεργία.

·        Όσον αφορά το φορολογικό, προβλέπεται μείωση αφορολόγητου για μισθωτούς, αύξηση συντελεστή φορολογίας για χαμηλά-μεσαία εισοδήματα, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση φορολογίας μικροϊδιοκτητών από ενοίκια, κά. Επί πλέον, τα λαϊκά νοικοκυριά θα κληθούν να σηκώσουν πρόσθετα βάρη με την αύξηση έμμεσων φόρων (ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες, ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε βενζίνη, υγραέριο, φυσικό αέριο, κά). Ταυτόχρονα με τις προβλεπόμενες νέες επιβαρύνσεις του εφεδρικού Μνημονίου (παραπέρα μείωση αφορολόγητου, αύξηση ΦΠΑ σε νερό, ρεύμα από 13% σε 24%, περικοπές κύριων συντάξεων, απελευθέρωση απολύσεων, περικοπές μισθών στο δημόσιο κά), μπαίνει οριστική ταφόπετρα στη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, μαζί με το προωθούμενο από κυβέρνηση και δανειστές γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάθεση προς αρπαγή της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, τη νέα κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οδηγούν σε μαζική φτωχοποίηση, ξεκλήρισμα, ανεργία και μετανάστευση όλα τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η «Λαϊκή Ενότητα» στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά του αντιλαϊκού νομοσχεδίου. Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό σε πολύμορφες μαζικές δράσεις για την ανατροπή των Μνημονίων και ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με συγκρότηση ενός ισχυρού παλλαϊκού μετώπου από τους εργαζόμενους, τους νέους/νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί και πρέπει να σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, που τα ψηφίζει και τα στηρίζει.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου