Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία 8/12/16

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία 8/12/16
Τα νέα αντεργατικά μέτρα δεν θα περάσουν

Όλα τα μνημονιακά μέτρα, παλιά και νέα, που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δανειστές (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ) και ΣΕΒ προωθούν χωρίς τελειωμό, οδηγούν σε νέα λεηλασία του λαού και της χώρας, ευνοούν ακόμα περισσότερο το μεγάλο πολυεθνικό αλλά και εγχώριο κεφάλαιο.
Κάθε τι δημόσιο και κερδοφόρο παραδίδεται στα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα. Από υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, μέχρι υγεία, παιδεία, ενέργεια, δημόσιες υποδομές, επιχειρήσεις και περιουσία, νερό, γη και θάλασσες.
Τα εργατικά δικαιώματα κατεδαφίζονται, ενώ η κυβέρνηση, για να κλείσει τη 2η αξιολόγηση, έχει ήδη υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών για ολοκλήρωση της εργασιακής διάλυσης και καταστροφής.
Οι… πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για δήθεν ελάφρυνση του χρέους το 2060, με αντάλλαγμα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Αντιθέτως, προαναγγέλλουν πρόσθετα μέτρα καταλήστευσης του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, διαιώνιση των μνημονιακών πολιτικών έως το... 2060!
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και νέες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες, οι συνταξιούχοι βλέπουν στην πρόσφατη απόφαση του eurogroup ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, διαρκή «κόφτη» μισθών και συντάξεων, ελαστική απασχόληση χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, χωρίς συνδικαλισμό, καλπάζουσα ανεργία, «υποκατώτατο» μισθό, πλειστηριασμούς σπιτιών εργαζομένων, φορολεηλασία για τους φτωχούς και σεισάχθεια μόνο για το κεφάλαιο!
Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 8 Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης μετά την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη. Μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες συμπόρευσης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διευρύνοντας τον αγωνιστικό ορίζοντα για κοινή δράση και κλιμάκωση των αγώνων μαζί με τους ανέργους, τη νεολαία, τους αγρότες, τους επαγγελματίες τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους και κάθε κοινωνική κατηγορία που θεωρεί σύμμαχο τον εαυτό της με τον κόσμο της δουλειάς.
Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας μπορεί και πρέπει να είναι η αρχή για νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων για την επιβίωση του λαού και την αντιμνημονιακή ανατροπή.
Η συγκρότηση πολιτικού μετώπου όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση ριζοσπαστικού και βιώσιμου προγράμματος, θα οδηγήσει σε νέα άνθηση των αγώνων δίνοντας νέα ελπίδα θετικής διεξόδου στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σ’ ολόκληρο το λαό.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
Πέμπτη 8/12 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου