Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας: Να ακυρωθεί άμεσα η πώληση του Ερημίτη.

Να ακυρωθεί άμεσα η πώληση του Ερημίτη.
Κέρκυρα, 30/12/2016
Έσπευσε το ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρώσει(;) την υπογραφή της σύμβασης με την NCH Capital Inc. για την μεταβίβαση του «Ερημίτη». Έσπευσε να προλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο εκδικάζεται 11/1/2017 η υπόθεση. Με κυβερνητική προφανώς εντολή, ώστε να δοθεί το «σήμα» στους δανειστές μας ότι η μνημονιακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Η συνολική έκταση του Ερημίτη   στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ.. Μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., με δικαίωμα «αξιοποίησης» 35.000 τ.µ. για τουριστική ανάπτυξη. Ανάπτυξη προς κερδοφορία της πολυεθνικής εταιρείας και σε βάρος του ντόπιου τουρισμού που υποφέρει από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση.
Καταστρέφεται μέσα σε τόνους τσιμέντου το μοναδικό στο είδος του οικοσύστημα του Ερημίτη. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία της φύσης και του πολιτισμού της Κέρκυρας, ένας πολύτιμος και αναντικατάστατος φυσικός πόρος, ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας και της ήπιας ανάπτυξης του νησιού.
Το οικοσύστημα του Ερημίτη αποτελεί δημόσια περιουσία και αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό. Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένα ΤΑΙΠΕΔ, κανένα διαπλεκόμενο κράτος και καμιά κυβέρνηση, να τον ξεπουλούν για να καλύψουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις φαύλες, νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Απαιτούμε την άμεση ακύρωση της πώλησης του ΕΡΗΜΙΤΗ. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του  ΊΣΣΟΥ, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ, του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, του ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ, των ΑΙΓΙΑΛΩΝ, των ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ και των ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ στον τόπο μας.
Καλούμε τους φορείς της Κέρκυρας, τον κερκυραϊκό λαό, να κινητοποιηθούν άμεσα και μαζικά. Είναι αναγκαίο και εφικτό να συγκροτηθεί τώρα ένα ενιαίο και ισχυρό μέτωπο της κερκυραϊκής κοινωνίας απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση στη δημόσια περιουσία, στις υποδομές της χώρας, σε κάθε αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου