Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Καλή διαμονή στην Κέρκυρα και Καλή Ανάσταση, κε Πρωθυπουργέ!

Καλή διαμονή στην Κέρκυρα και Καλή Ανάσταση, κε Πρωθυπουργέ!
Κέρκυρα, 14/04/2017
Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας, με αφορμή την άφιξη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο νησί μας μέσω του γερμανικού αεροδρομίου «Fraport – Ιωάννης Καποδίστριας», του υπενθυμίζει τα εξής:
·       «Το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της, για να τους δώσει τη δυνατότητα να πλουτίσουν από την φορολογία. Αρκετά λοιπόν με το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει, από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών». (Αλέξης Τσίπρας, 15 Γενάρη του 2015 στη Ρόδο).
·       «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημά του σε ιδιώτες. 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια». (Αλέξης Τσίπρας, 5 Μαΐου του 2014 μέσω Twitter με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας).
Αυτά τα λόγια σήμερα μοιάζουν πολύ μακρινά. Το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές το καλοκαίρι του 2015, έχει επιβάλει στον ελληνικό λαό μια νέα εξοντωτική λιτότητα, η οποία μονιμοποιείται και βαθαίνει με την τωρινή συμφωνία της «αξιολόγησης». Έχει επιβάλει ένα νεοαποικιακό καθεστώς, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με την κατάργηση κάθε έννοιας εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Το δίδαγμα είναι σκληρό αλλά ξεκάθαρο. Μόνο έξω από το σιδερένιο κλουβί της ευρωζώνης και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί η Ελλάδα να αποτινάξει τον ζυγό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της κατάλυσης της δημοκρατίας και του καθεστώτος κηδεμονίας. Μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που ερημώνει εφτά χρόνια τώρα τις ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος μιας ριζικά διαφορετικής πορείας για τη χώρα μας.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου